31a december

Mål eller löften eller vad man/en (har inte bestämt mig för vad jag tycker av användandet av en istället för man) nu vill kalla det inför 2016
 
1. bli bra på att:
* skriva forskningsrapporter
* somna när jag borde somna
 
2. Fotografera mera. (Alltid samma löfte och alltid lika ångestfyllt. Jag tycker ju om att fotografera??? är nog prestationsångesten som spökar)
 
3. Göra mer kreativa grejer. Så som att fotografera (se ovan) men även typ måla och sitta och vara kreativ i creative cloud så som många av mina klassisar. De skapar prestationsångest om någon.
 
4. Läsa mycket mer. (Jag har massa böcker på lager, men sen när en är tråkig så slutar jag läsa för jag har sån grej att jag inte kan strunta i en bok även om jag tycker den är dålig, så då bara ligger den där och dammar och jag börjar ju inte på en ny heller av föregående nämnda princip)
 
5. Inte tänka på pinsamma händelser som inträffade för länge, länge sen. Ni förstår varför; hindrar en från att leva.
 
6. Bli bättre på att laga mat. Just nu är det fortfarande mamma som lagar, men jag vet att när jag flyttar kommer det mest bli pasta och ketchup. Inget alls fel på det egentligen, jag hade varit lycklig, men ej näringsrikt. 
 
7. Resa någonstans. (Brukar bli av. Vet inte vart än. Kan inte bestämma mig för om jag ska planera långt i förväg eller vara spontan... båda brukar sluta i besvikelse av något slag. Enda jag vet långt i förväg som absolut inte kommer bli en besvikelse är Coldplay den 6:e juli i parken, herremingud vilken jävla gåshud jag kommer ha)
 
8. Sluta jämföra mig med andra och 9. sluta titta så mycket på tv. Tyvärr så gillar jag ju verkligen dokusåpor... (kan någon förklara detta fenomen?) åh, ska börja titta på fler dokumentärer och bli mer allmänbildad istället!!
 
10. Promenera mer och 11. skriva mer i dagboken. 
 
12. Jag sätter alltid upp "skriva" som ett stort och eget mål, men det händer faktiskt aldrig. Alltså inte historier eller så. Skrev en dikt förra året, det var det.
 
13. Sluta vara så likgiltig. Om det går att sluta med det sådär.
 
14. Flytta också. Om det går också. Har varit svårt hittills, ingen verkar vilja hyra ut till en exemplarisk person (jag). Tror nog att jag hade åkt hem med bussen till mamma och pappa 24/7 ändå, så borde nog ta tag i det då. Tänk så blir jag 35 och bor kvar hemma. 
 
15. Motionera mera hehe. är ganska så duktig på denna fronten vill jag ändå påstå, men som när det regnar bestämmer jag mig för att inte dra ut och springa. Eller på morgonen när jag vaknar och bestämde kvällen innan att jag ska upp och ut. Får bli ändring på det, mår ju så sablans bra av att springa 16. Vågar jag skriva springa en halvmara? Tror inte det. Fast alltså, till hösten kanske... det får stå här i alla fall
 
16. Sluta skjuta upp saker. 

den 26e december

Hej igen, länge sedan jag var här. Har inte mycket att berätta. Har jullov. Går mest runt i Harry Potter pyjamasen medan det regnar och inte snöar. Försöker skriva en forskningsöversikt också men det går sådär. Igår smsade jag i alla fall Lisa och frågade om hon ville komma över på frukost hos mig idag, och det ville hon. Jag åt gröt och hon avokadomackor. Vi har varit borta från varandra i år, i olika länder och skickat enstaka meddelanden och frågat hur det är. Men det är precis likadant nu i alla fall. Det är fint.

RSS 2.0